Mijn verhaal

Ik motiveer jou om je authentieke zelf te zijn. Alles wat je nodig hebt, zit al in jou.

Hoi! Ik ben Wendy en vind het super leuk dat je op deze pagina terechtkomt. Graag deel ik mijn verhaal met jou, of waarom ik de stap heb gezet om coach te worden.

© BP De Fotomaker

Beperkende patronen werden waardevolle lessen.

Als twintiger was mijn leven een rollercoaster, met heel wat ups en downs. Ik probeerde verschillende jobs uit, kreeg de reismicrobe te pakken en woonde even in het buitenland. Enkele jaren later werd ik stewardess, een job die me veel levenservaring heeft gebracht. Hoewel ik de wereld en mezelf ontdekte, leek ik niet te vinden waar ik naar op zoek was.

Ik maakte immers telkens gelijkaardige situaties mee in mijn relaties. Het was alsof ik op zoek was naar iemand die me compleet zou maken, terwijl ik eigenlijk al volwaardig en compleet was op mezelf. Wat ik uiteindelijk leerde, was dat ik mijn eigenwaarde verbond aan een partner.

Ik geloof dat alles gebeurt om een reden, of dat het universum je geeft wat je nodig hebt. Voor mij waren dat dus moeilijke maar waardevolle lessen die ik op mijn bordje kreeg. Tientallen boeken heb ik gelezen en ik volgde therapie en coaching. Dat beperkende patroon wilde ik immers doorbreken, ik wilde mezelf niet langer saboteren.

In sneltempo begon ik te groeien als mens. Een deel van dat proces was deelnemen aan Blind Getrouwd, het tv-programma waarbij je met iemand trouwt die je niet kent. Laten we zeggen dat het een boeiende, intense en vooral leerrijke ervaring was! Meer dan ooit besefte ik ook wat voor een druk de samenleving legt op singles, alsof je meer waard zou zijn als je een relatie hebt. Die illusie wil ik maar al te graag mee de wereld uit helpen.

How you love yourself is how you teach others to love you.

– Rupi Kaur

Stilaan leerde ik mezelf beter kennen en werd ik milder voor mezelf. Mijn sterktes nam ik niet langer als vanzelfsprekend en mijn zwaktes leerde ik omarmen. Als je jezelf goed kent, wordt het gemakkelijker om jezelf te zijn. Die zelfkennis maakt dat je leert begrijpen waarom je doet wat je doet, wat enorm helpt in je proces van zelfaanvaarding. Dat kan vervolgens groeien tot zelfliefde.

Dit groeiproces heeft mijn leven veranderd. Ik stel nu gezonde grenzen en laat mijn geluk niet langer afhangen van iemand anders. Door in te zetten op persoonlijk leiderschap voelt het sterk om mijn verlangen naar een relatie uit te spreken, én kan ik tegelijkertijd genieten van alles wat er hier en nu al wél is. Persoonlijke ontwikkeling stopt nooit, ook ik krijg nog steeds uitdagingen op mijn pad. Wat ik wel weet, is dat ik nu dichter bij mezelf kan blijven. Ik heb voldoende veerkracht ontwikkeld om te weten hoe ik met die uitdagingen kan omgaan. Dat wens ik jou ook toe, en daarom werd ik coach!

Hoe ik jou kan helpen? Dat lees je hier.

© BP De Fotomaker