Hoe verloopt een coachingstraject?

1) Kennismakingsgesprek

Tijdens het gratis online kennismakingsgesprek luister ik naar jouw verhaal. Waar zit je mee en wat zijn jouw struggles? Wat wil je veranderen en welke doelen wil je bereiken? Als ons buikgevoel goed ziet, kijken we hoe we kunnen samenwerken.

2) Jouw persoonlijkheid in kaart brengen met het Enneagram.

Mijn doel is om jou op weg te helpen naar meer zelfliefde zodat je positiever en veerkrachtiger in het leven staat. Dit houdt in dat jij echt jezelf kan zijn, wat een uitdaging kan zijn als je jezelf niet goed kent. Vandaar dat ik elk coachingstraject begin met een diepte-interview volgens het Enneagram, om je persoonlijkheid in kaart te brengen. Het geeft een diep inzicht in je sterktes en valkuilen en is ontzettend waardevol omdat we daarna bekijken hoe jij je sterktes meer kunt inzetten en hoe je je valkuilen kan vermijden.

Meestal vergt dit proces van bewustwording wat tijd. Bovendien is het niet altijd eenvoudig om in het reine te komen met je schaduwkant. Wanneer je echter leert om die schaduwkant te aanvaarden en de positieve intentie ervan kunt zien, is dit een geweldige basis voor je persoonlijke groei.

Je overtuigingen worden je gedachten. Je gedachten worden je woorden. Je woorden worden je daden. Je daden worden je gewoonten. Je gewoonten worden je waarden. Je waarden worden je bestemming.

– Mahatma Gandhi

Je overtuigingen, gedachten en je woorden, omvatten je mindset. Als je met een positieve mindset in het leven staat, zal je merken dat het leven gemakkelijker wordt. Je zal immers sneller je focus kunnen verleggen naar wat er wél is, en een op het eerste zicht negatieve gebeurtenis positief kunnen herkaderen. Dit maakt dat je gemakkelijker kan omgaan met tegenslag en je veerkrachtiger in het leven zal staan.

Meer weten over het Enneagram? Klik hier.

3) Samen stellen we een persoonlijk ontwikkelingsplan op.

Vervolgens kijk ik naar wat jij nodig hebt om die beperkende patronen te doorbreken en echte verandering aan te brengen in je leven. Weet wel dat persoonlijke ontwikkeling energie vraagt, en soms confronterend kan zijn.

We gaan voor niets minder dan persoonlijk leiderschap, dit betekent dat het jouw verantwoordelijkheid is om onder mijn begeleiding actief aan jezelf te werken en de confrontatie met jezelf aan te gaan. Mijn wens voor jou is immers dat je een blijvende en positieve verandering teweegbrengt in je leven.

It is not easy. Healing yourself, transforming your mind, building new habits, observing reality without projections or delusions. This is work that takes effort, but when you continue trying, it creates significant results that have an immensely positive impact on your life.

– Yung Pueblo

Neurolinguïstisch Programmeren

Opdat jij jouw vooropgestelde doelen kan bereiken, werk ik met NLP-technieken ofwel Neurolinguïstisch Programmeren. Omdat je woorden en je daden vervolgens je gewoonten worden, is taal ontzettend belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan de woorden die jij elke dag tegen jezelf zegt en welk effect die hebben op je gemoed. De coaching vindt volledig online plaats.

“Whether you think you can, or you think you can’t – you’re right”.

– Henry Ford

Meer weten over NLP? Klik hier.

Dit alles komt aan bod tijdens een coachingstraject, afhankelijk van wat jij nodig hebt.

Klinkt dit goed? Neem gerust contact op!