Cocon classes

Wat fijn dat je hier bent! Dat je op deze pagina terecht bent gekomen, betekent dat jij op een laagdrempelige manier aan persoonlijke ontwikkeling wilt doen, en dat je je creativiteit hiervoor wilt benutten. Je bent op de juiste plek! Via Club Cocon organiseer ik regelmatig cocon classes.

Cocon class: Verbeter je veerkrachtvaardigheden

De eerstvolgende class “Verbeter je veerkrachtvaardigheden” organiseer ik op 10 juni om 19u. Deze class geeft je tools om je veerkrachtvaardigheden te ontwikkelen. De mate waarin je veerkrachtig bent, bepaalt hoe goed je met verandering en tegenslag kan omgaan. Een essentiële vaardigheid in het leven.

Tijdens deze class proef je van verschillende bronnen van veerkracht in een creatief jasje. Een moment om te herbronnen, om ruimte te geven aan je gedachten en emoties. Je leert wat veerkracht precies is en hoe je op een creatieve manier kan omgaan met wat je denkt en voelt.

De bedoeling van de class is dat je voor jezelf kan herkennen wanneer jij waar nood aan hebt. Na deze workshop heb jij een go to-lijstje met bronnen van veerkracht waar je naar kan teruggrijpen wanneer je een dipje hebt. 

Veerkracht


Waarom zou je op een creatieve manier aan je veerkracht werken?

– Je geeft op een laagdrempelige manier uiting aan je gedachten en emoties;

– Je legt de mallemolen in je leven én in je hoofd even stil; 

– Je krijgt meer helderheid en inzicht in wat je denkt en voelt;

– Je ervaart meer innerlijke rust;

– Je wordt even bij de hand genomen om meer zelfzorg te integreren in je leven;

– Als je goed voor jezelf zorgt, ben je de vaker de betere versie van jezelf voor je omgeving, wat zorgt voor betere relaties met anderen. Je kan op die manier bovendien een inspiratie zijn voor anderen.

Herken jij dit…?

– Veerkracht is voor mij een abstract begrip, ik weet niet hoe ik eraan moet beginnen om meer veerkracht te ontwikkelen;

– Het lukt me niet om tijd vrij te maken voor zelfzorg;

– Ik merk dat ik mezelf pas de toestemming geef voor zelfzorg als mijn to do-lijstje af is; 

– Ik voel me onrustig en wil graag mijn focus verleggen op de dingen die ik wél kan controleren;

– Ik voel me soms angstig en gefrustreerd door de huidige situatie waarin onze keuzevrijheid wordt beperkt.

Dan is deze workshop iets voor jou!

Wat anderen zeggen…

Het enige wat je nodig hebt, is een schetsboek of notitieboekje (best zonder lijntjes), kleurpotloden, een comfy outfit en veel zin om jezelf te herontdekken. Voor de class begint krijg je via e-mail een link toegestuurd, je hoeft geen programma’s te downloaden en komt zelf niet in beeld. De cocon class duurt ongeveer 2,5u.

Er is ook een replay beschikbaar die je gedurende een week lang kan herbekijken!


Wil jij de eerste stap zetten naar een liefdevolle levensstijl voor jezelf?
Gun jij jezelf de kans om meer veerkracht te ontwikkelen?

Waarom inzetten op creativiteit?

Naast mijn coachings geef ik ook creatieve workshops. De unieke combinatie van je creativiteit inzetten als tool voor je persoonlijke ontwikkeling en beperkende patronen doorbreken met NLP, zijn de ideale bouwstenen voor een leven met meer positiviteit en veerkracht.

Meer creativiteit introduceren in je leven heeft eindeloze voordelen.

  • Creativiteit stimuleert je probleemoplossend denkvermogen en kan je de positieve energieboost geven die je zoekt.
  • Het kan je helpen om de eeuwige gedachtemolen in je hoofd tot rust te brengen.
  • Voor wie eerder introvert is en niet altijd de woorden vindt om zijn gedachten of emoties te beschrijven, kan creativiteit een andere manier zijn om hier uiting aan te geven.
  • Creativiteit kan een ontspannende uitlaatklep zijn.

Daarom pleit ik graag voor meer ruimte voor creativiteit. Ons onderwijssysteem is er zo op gebouwd dat veel volwassenen denken dat ze niet creatief zijn, terwijl iedereen creatief is (ja, jij ook!). Bij de ene komt het alleen wat meer naar de oppervlakte dan bij de ander. Creatief zijn beperkt zich bovendien niet enkel tot goed kunnen schilderen. Je kan ook heel creatief zijn met woorden, beweging of muziek, of out of the box denken.

Vorige cocon class: Maak een vision board.

Een amusante workshop waar we gebruik maken van woord, muziek en beeld zodat je op een laagdrempelige manier tot waardevolle inzichten komt. Ook een visualisatie- en meditatieoefening zijn inbegrepen, én ik gebruik NLP-coachingtechnieken om jou optimaal te begeleiden tijdens het proces. Zet je op de wachtlijst om op de hoogte te blijven van nieuwe cocon classes!

Tijdens deze workshop krijg je bovendien meer helderheid over hoe jouw leven er momenteel uitziet. Wat gaat er allemaal goed? Waar is er ruimte voor verbetering en welke stappen kan je zetten om hier verandering in te brengen?