10 dagen journaling challenge

Yes, jij bent ingeschreven voor de 10 dagen journaling challenge! Dit betekent dat jij de komende 10 dagen elke dag rond 06:00u. een journaling challenge in je mailbox krijgt.

Opdat je er het meeste uithaalt, raad ik je aan de komende 10 dagen de challenge op een bepaald moment van de dag te plannen. Zoals met alle nieuwe gewoontes helpt een concrete planning en routine je om het ook écht te doen. Bepaal dus nu voor jezelf een tijdstip wanneer je gaat journalen. Hoe lang het journalen duurt, is voor iedereen anders. Reken ongeveer een kwartiertje tot een half uurtje.

Wat is journaling precies?

Journalen of flowschrijven is intuïtief de gedachten opschrijven die in je opkomen, zonder oordeel. Ook als er niet direct iets komt, kan je blijven schrijven. Schrijf dan bijvoorbeeld letterlijk “ik vind het moeilijk om de juiste woorden te vinden” of “er komt even niets“. Misschien merk je dat de woorden die je neerschrijft in het begin wat doordacht zijn. Ze komen dan eerder vanuit je ego. Hoe langer je blijft schrijven, hoe meer de woorden vanuit je ziel zullen komen.

Waarom zou je journalen?

  • Je krijgt meer bewustzijn rond patronen, en meer helderheid in je gedachten en emoties.
  • Door je gedachten letterlijk op papier te zetten, creëer je meer rust in je hoofd.
  • Diep vanbinnen weet je eigenlijk veel meer dan je denkt. Flowschrijven of journalen is een manier om in contact te komen met die innerlijke wijsheid van jou.
  • Als je het op regelmatige basis doet, wordt het een vorm van zelfzorg en een gewoonte die bijdraagt aan een liefdevolle levensstijl.

Klaar om erin te vliegen? Goed zo, want morgen starten we al! Het enige wat je nodig hebt is een notitieschriftje, een pen én veel zin om mee te doen.

En last but not leastgeniet ervan!!

Liefs,
Wendy

Privacy Policy