Gratis 10 dagen journaling challenge

journaling

Wat is journaling precies?

Journalen of flowschrijven is intuïtief de gedachten opschrijven die in je opkomen, zonder oordeel. Ook als er niet direct iets komt, kan je blijven schrijven. Schrijf dan bijvoorbeeld letterlijk “ik vind het moeilijk om de juiste woorden te vinden” of “er komt even niets“. Misschien merk je dat de woorden die je neerschrijft in het begin wat doordacht zijn. Ze komen dan eerder vanuit je ego. Hoe langer je blijft schrijven, hoe meer de woorden vanuit je ziel zullen komen.

Waarom zou je journalen?

  • Je krijgt meer helderheid in je gedachten en emoties.
  • Door je gedachten letterlijk op papier te zetten, creëer je meer rust in je hoofd.
  • Diep vanbinnen weet je eigenlijk veel meer dan je denkt. Flowschrijven of journalen is een manier om in contact te komen met die innerlijke wijsheid van jou.
  • Als je het op regelmatige basis doet, wordt het een vorm van zelfzorg en een bron van veerkracht.

De komende 10 dagen krijg jij elke dag rond 06:00u. een journaling challenge in je mailbox. Opdat je er het meeste uithaalt, raad ik je aan de challenge op een bepaald moment van de dag te plannen. Zoals met alle nieuwe gewoontes helpt een concrete planning en routine je om het ook écht te doen. Bepaal dus nu voor jezelf een tijdstip wanneer je gaat journalen. Hoe lang het journalen duurt, is voor iedereen anders. Reken ongeveer een kwartiertje tot een half uurtje.

Mediteren lukt me ’s morgens niet goed omdat ik dan nog te slaperig ben, journalen werkt wel heel goed voor mij. Het voorkomt bovendien dat ik meteen na het opstaan begin te scrollen op sociale media, en maakt dat ik meteen met een goed gevoel aan m’n dag begin. Ik wil dat jij dat ook kan ervaren!

In de blog “Train je brein en verander je leven”, ontdek je hoe je de biologie van je brein kan benutten om jezelf nieuwe denkpatronen en gewoontes aan te leren. Zo krijg je meer controle over je gedachten en emoties én uiteindelijk je leven. Deze journaling challenge is een mooie manier om deze theorie om te zetten in de praktijk. Het kan namelijk een opstapje, alternatief of aanvulling zijn voor mediteren en visualiseren.

Klaar om erin te vliegen? Klik op de knop hieronder, de volgende dag krijg je de eerste mail in je inbox! Het enige wat je nodig hebt is een notitieschriftje, een pen én veel zin om mee te doen.

En last but not leastgeniet ervan!!

Liefs,
Wendy

P.S.: Ervaar jij regelmatig stress? Leg jij de lat meestal hoog voor jezelf? Heb je constant de vrees dat er iets zal mislopen? Doe jij niet zo vaak aan zelfzorg als je zou willen, omdat er altijd andere dingen belangrijker zijn? Schrijf je dan in voor de cocon class “Verbeter je veerkrachtvaardigheden”. Journalen is slechts één van de vele bronnen van veerkracht die aan bod komen. Na de cocon class heb jij tools die je meteen kan toepassen om van zelfzorg een gewoonte te maken en voor jezelf een liefdevolle levensstijl te creëren.

Privacy Policy